Tarieven tekstschrijver

De tarieven van een tekstschrijver… die zijn er in vele soorten en maten. Maar dan… zo’n knop met: ‘Vraag hier een offerte aan’, zonder dat je iemands uurtarief weet. Vind je dat ook zo irritant? En uiterst klant-onvriendelijk – als je het mij vraagt. Allereerst moet JIJ de tijd afwachten voordat diegene reageert (de opdrachtnemer laat joú dus je beurt afwachten), om vervolgens een offerte te krijgen waarbij je dán pas een prijs te zien krijgt. En tekstschrijvers werken nogal op veel verschillende manieren. Ze worden betaald per woord, per project of per uur. Op z’n minst irritant, want: je weet nooit wat je te wachten staat.

Mijn tarieven als tekstschrijver

Ik hanteer in de basis een uurtarief. Waarom? Omdat ik ervan uitga dat je een verhaal wilt, en niet alleen woorden. Vaak verricht ik nog vóór het schrijven van een verhaal het nodige onderzoek. En ik hanteer een uurtarief, omdat ik standaard bij mijn werk één correctieronde aanbiedt.

Mijn uurtarief is dus het uitgangspunt, maar ik offreer opdrachtgevers altijd – van tevoren – een geschatte totaalprijs per project. Zo weten beide partijen waar ze aan toe zijn.

Heb je een strakke deadline voor het werk of wil je juist een langere samenwerking aangaan? Dan kan dat invloed hebben op de totaalprijs. Vermeld dit dan eventjes bij je aanvraag. Dan bespreken we samen de mogelijkheden.

Iets minder – of niets – te besteden?

I’m a sucker for stories. Heb je iets minder te besteden (momenteel), maar wil je wel graag gebruik maken van mijn schrijfdiensten? Stuur me dan jouw/jullie verhaal. Ik krijg maandelijks meerdere aanvragen, waarvan ik er – zo nu en dan – een aantal uit sorteer om te helpen.

De voorwaarden daarvoor zijn wel, dat:

  • je daadwerkelijk weinig of niets te besteden hebt op dit moment en ik daar ook in geloof (ik vertrouw op mijn gevoel en intuïtie);
  • je opdracht een sociaal-maatschappelijke insteek heeft, of een insteek m.b.t. dierenwelzijn;
  • je uiteraard bereid bent aan mij te briefen wat jij/jullie precies nodig hebben.

Boekingen open voor augustus 2021.