Bedrijfscommunicatie (voor zzp & mkb), overheidscommunicatie & arbeidsmarktcommunicatie

Mijn filosofie

Communicatie is overal, maar dat betekent niet dat het ook overal effectief is. Je kunt het vergelijken met eten: eten doen we ook allemaal, maar wat voor effect heeft het eten dat je eet op joúw lichaam? Datzelfde kun je je met communicatie afvragen: wat voor effect heeft jouw communicatie op jouw doelen, de doelen van het bedrijf of de doelen van de organisatie?

Ik vertel je mijn visie op wat er ter grondslag ligt aan effectieve communicatie.

Filosofie

Weten wie je bent, waar je voor staat en waar je voor gaat. Wat zijn JOUW dromen? EN doelen? EN visie?! Welke sterktes heb je – en welke behoeften? Precies deze verhalen gaan voor jou het verschil maken. Schrijf ze op. Draag ze uit. Communiceer ze.

En hou vol.

2017 – 2020. Hoe iets kleins groot kan groeien.

Als je me toen had verteld dat ik nu in alle vrijheid aan mijn dromen zou werken, zou ik je verlegen hebben bedankt met een verlegen glimlach, me in stilte terug hebben getrokken en je waarschijnlijk niet geloofd hebben.

Mijn leven zag er toen heel anders uit. Working 9 to 5 (what a way to make a living). Ik zat – de kantooruren aftellend – vastgelijmd aan mijn computerscherm, midden in een kantoortuin, lusteloos scrollend door alle gezapige mails die 1 voor 1 mijn mailbox wisten te vinden. Ik wist dat ik dat in ieder geval niét de rest van mijn leven wilde blijven doen, maar ik wist nog niet wat ik dan wél wilde…

Eenmaal thuis op de bank die bewuste dag, plopte ik Netflix aan en zocht ik naar iets interessants. En daar was het: de Netflix-documentaire van Tony Robbins. I’m not your guru. ‘Our entire life can change in a moment‘. Poeh, Amerikaans. Maar het intrigeerde me. Het triggerde me. En als ik er nu op terug kijk, is dat het punt geweest waarop ik een fenomenale, fan-tas-tische reis in mijn leven ben begonnen: de reis naar zelfinzicht en ontplooïng.

Ik run nu, als ondernemer, twee bedrijven: 1) een online academy + coaching in persoonlijk leiderschap (www.merindedoes.nl) & 2) dit marketingbureau voor communicatie- en imagoverbetering. Ik heb mijn missie gevonden in het leven. En tussen 2017 en nu heb ik talloze opleidingen gevolgd – en afgerond, diverse certificaten behaald en zo ont-zet-tend veel nieuwe kennis opgedaan. En nog steeds valt er een wereld te winnen.

Wat heeft dit alles met marketing en communicatie te maken?
Een tijd geleden las ik een prachtige quote: “The meaning of life is to find your gift. The purpose of life is to give it away.” Mensen, bedrijven en organisaties die deze gedachten zó sterk verankerd hebben in hun ‘zijn’ en ‘doen’, blijken keer op keer de meest authentieke & de meest succesvolle op aarde.

Hoe doe jij het nu?

Met Effect Marketing help ik ondernemers, bedrijven en organisaties met precies dit. Ik noem mezelf taal- en webdesigner, evenals communicatie- en imagoverbeteraar. Ben jij/zijn jullie op zoek naar advies en ondersteuning van een oude geest met een jonge, frisse blik?

Neem dan contact met mij op. Ik hoor graag jouw/jullie verhaal!

Bedrijfscommunicatie (voor zzp & mkb), overheidscommunicatie & arbeidsmarktcommunicatie