Je wilt een tekstschrijver, maar niet zomaar een tekstschrijver. Je wilt een…

Creatieve tekstschrijver met storytelling achtergrond.

Look. no. further.
Je hebt haar gevonden.

Merin de Does is al vanaf het moment dat ze kon lezen en schrijven verliefd op taal. Niet voor niets staat op de homepage van Effect Marketing een korte ode aan woorden. Woorden zijn magisch voor Merin. En dat zijn ze voor iedereen, eigenlijk – ook al weet je het misschien (nog) niet. Maar… als jij nu helemaal knetter-de-knetter wordt van punten, komma’s, knipperende cursors, grammaticaal correcte zinnen én nog veel meer van dat, kan dat natuurlijk ook. Ieder z’n eigen hobby, toch?

Een creatieve tekstschrijver met storytelling achtergrond kan dan je redding zijn.

Jouw boodschap overbrengen aan je doelgroep is namelijk cruciaal voor het behalen van je doelen. Want waarom communiceren mensen? Vaak Altijd omdat we iets van de ander willen. En wat we willen van die ander valt – heel generalistisch – op te delen in drie categorieën:

   1. We willen dat de ander ergens van op de hoogte is (kennis)
   2. We willen de waarneming van de ander beïnvloeden (houding)
   3. We willen dat de ander tot een bepaalde actie overgaat (gedrag)

Afhankelijk van wat je doel is, zet je bepaalde woorden in. Een creatieve tekstschrijver met storytelling achtergrond kan je daarmee helpen. Een informerende tekst brengt kennis en informatie over, maar wil je dat een tekst echt beklijft? Laat er dan een goedlopend verhaal van maken.

 

Creatieve tekstschrijver met storytelling achtergrond

Verhaalstructuren

Teksten schrijven is, alle vooroordelen terzijde, een vak apart. Teksten die emotie oproepen, teksten die blijven hangen en teksten die ‘lekker’ weglezen… je vindt ze maar zelden, maarrr als je ze dan vindt: och, de kracht ervan! Goede verhalen zijn als een drup in het water. Je ziet het effect ervan langzaamaan steeds wijder verspreiden. En de drup? Die gaat ‘op’ in de hoofden van de lezers.

Merin is een creatieve tekstschrijver met storytelling achtergrond, die energie krijgt van menselijke verhalen en corporate stories. Merin is geen pun(c)tueel of een kommaneuker. Merin is iemand die haar passie voor woorden en taal niet onder stoelen en banken steekt, maar ook iemand die vóóral mooie verhalen wilt opleveren. Verhalen waar lezer én afzender iets aan hebben. Verhalen met een rauw, gouden randje.

Je kunt mij o.a. inhuren voor:

 • Webteksten
 • Redactionele stukken
 • Persberichten & Nieuwsberichten (schrijven/redigeren)
 • Toegankelijke webteksten (SEO en lezer-vriendelijk)
 • Corporate stories

Boekingen open voor augustus 2021.